Mesecima nije znala da je milionerka

Duže od pet meseci Amerikanka Džuli Servera jedva je uspevala da plati račune i prehrani porodicu, ne znajući da je postala milionerka.

U međuvremenu, njen dobitnički tiket kojim je na lutriji osvojila 23 miliona dolara ležao je zaboravljen u pretincu njenog automobila. Za vest koja će joj promeniti život saznala je ove sedmice, kada je dobila snimak na kojoj njena ćerka Šarlina Markes kupuje pobednički tiker u prodavnici u Palmdejlu, u Kaliforniji. Uprava lutrije objavila je tu fotografiju u pokušaju da pronađe misterioznog dobitnika izvlačenja u maju ove godine.

Pre pet meseci, majka i ćerka vozile su se automobilom, kada je ćerki pozlilo i zamolila je majku da stanu kako bi kupila vodu. Džuli Servera tada je rekla ćerci da joj kupi i tiket za lutriju. „Stavila sam ga u automobil. U kući imam oko 200 tiketa. Nikad ih ne proveravam“, kazala je juče Amerikanka na konferenciji za novinare u društvu troje dece i šestoro unuka.

Smak Sveta

Rok za preuzimanje nagrade bio je 180 dana. Da ga Džuli Servera nije pronašla, dobitnički tiket prestao bi da važi 26. novembra i novac bi otišao kalifornijskim školama. U pokušaju da pronađe dobitnika, uprava kalifornijske lutrije došla je do snimka kamere za nadzor, koji je Serverina druga ćerka videla u štampi. U prošloj fiskalnoj godini, dobitnici izvlačenja kalifornijske lutrije nisu preuzeli dobitke vredne 20,5 miliona dolara.

izvor: pressonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *