Wednesday , 19 September 2018

Uskoro šest novih Tošetovih pesama

Iz nekoliko studija širom Evrope u kojima je Toše Proeski započeo snimanje, producenti su sakupili šest pesama koje će objaviti sledeće godine kao poseban album. Jedinu pesmu otpevanu na srpskom jeziku, publika će čuti već 25. januara, na dan rođenja makedonskog pevača.

Slaven Risteski, zet Tošeta Proeskog, i engleski producent Endi Rajt stoje iza ovog velikog projekta, koji će obradovati sve fanove tragično preminulog pevača. Bilo je potrebno vreme da se materijal sakupi, ali prošle nedelje u zagrebačkom studiju Nikše Bratoša završene su prve tri pesme.

– Od tri pesme za koje smo prošle nedelje u Zagrebu snimali orkestarske deonice, dve su bile kod Endija Rajta u Londonu, a jedna u Tošetovom studijskom kompjuteru. I tu sam mu poslao da doradi, uz dve koje je imao. A kad su u Endijevom studiju uživo snimljeni instrumenti na Tošetove matrice, dogovorili smo se da Endi sa materijalom dođe u Zagreb da tu uradimo orkestarske deonice – otkriva Risteski.

On dodaje da, iako je u medijima bilo najavljeno da će Tošetova publika moći da čuje tri pesme, u pitanju je ipak samo jedna jedina snimljena na srpskom jeziku.

– Nekoliko ljudi koji su čuli demo-verziju pesama oduševljeni su i veruju da će ih publika odmah prihvatiti. Planiramo da sledeće godine objavimo Tošetov album na kojem će se, pored ove tri pesme, naći još dve koje su mu ostale u Švedskoj i jedna u Irskoj – kaže Risteski.

  U Srbiji će album objaviti „Siti rekords“, a u zemljama regiona izdavači s kojima je je Toše sarađivao za života.

– Česte su situacije u kojima nas seća nešto na našeg Tošeta i bol je veliki. Odatle i satisfakcija što radimo na njegovim pesmama jer on živi kroz njih – kaže Tošetov zet Slaven Risteski.

(blic.rs)

One comment

  1. Da mi je znati koji bolesnik je autor ovog teksta (zbog naziva clanka ! )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *