Već duže vreme ste sami? Naučite nova pravila udvaranja

Ukoliko ste još sami, a prešli ste tridesetu, sigurno vam nije lako. Svi vaši prijatelji su uglavnom „upareni“, a vi se na svakoj žurci osećate kao peti točak. Međutim, iako vam se čini da ste deo nenormalne manjine, naročito ako ste izašli iz dugogodišnje veze, znajte da ste deo sve brojnije društvene grupe.

Internet sajtovi za provodadžisanje su prebukirani, a broj prijava u agencijama za „usamljena srca“ bukvalno se duplirao.
Šta da radite? Najbolje je da iskoristite činjenicu da imate 30 godina i da ste neudati, pa potragu za partnerom pretvorite u nezaboravan provod.
– Većina žena sa 30 godina ima više novca nego ranije, mudrije su i pametnije, ali dovoljno mlade da umeju da se zabave. Zato iskoristite izlaske kao vreme da naučite nešto o sebi – kaže Petra Bojnton, psiholog s Univerzitetskog koledža u Londonu.
Dakle, ako ne znate kako izgleda uspešan ljubavni sastanak u tridesetoj, upoznaćemo vas s novim pravilima randevua.
OTKRIJTE ŠTA ŽELITE
– Sastanku s novim partnerom pristupite kao i svemu što vam je bitno u životu. Napravite spisak svih osobina koje tražite i vidite uklapa li se vaš potencijalni partner u taj okvir.
Memorišite spisak u glavi i, dok sastanak traje, u mislima štiklirajte ili precrtavajte sve stavke s njega. Na taj način ćete u startu odbaciti sve zgodne, ali nepodesne kandidate – savetuje Sara Litvinof, stručnjak za muško-ženske odnose.
BUDITE HLADNOKRVNI
– Umesto da insistirate na tome u kom pravcu će se kretati vaš budući život, razgovarajte o sadašnjosti. Konverzacija mora da bude laka i neobavezna. Potrudite se da ostavite utisak zauzete osobe koja vodi ispunjen i zanimljiv život. Muškarac s kojim ste izašli ne sme da pomisli da tražite nekoga za popunjavanje praznina u vašem vremenu – kaže Sara Litvinof.

Smak Sveta

IZGLEDAJTE PREFINJENO
– Dubok dekolte ili mini suknja sasvim su u redu, ali samo pojedinačno. I jedno i drugo, nikako – poručuje Lori Tarner, televizijski savetnik za stajling. – Kad imate 20 godina, niko vam neće zameriti ako na sastanak dođete u farmerkama i košulji, ali sa 30 morate da izgledate prefinjeno. Klonite se upadljivih desena i drečavih boja.
RASPITAJTE SE O NJEMU
– Nikada nije previše rano da se raspitate o njegovom ranijem životu. Tako ćete saznati da li je ozbiljan i kako se ranije ophodio prema ženama. Obratite pažnju i na govor tela.
Ako primetite da je uzdržan u pogledu svoje bivše drage, verovatno je još uvek besan.
Ukoliko priča kao da trenutno čita „Džejn Ejr“, imate posla s romantičnom dušom koja još uvek uči na vlastitim greškama – ističe Triša Mekdermont.
NE ŽURITE
– Ne odustajte od svojih kriterijuma jer vaš životni partner treba savršeno da vam odgovara, i zato ne žurite.
Zabavno je izlaziti s više muškaraca jer ćete na taj način uvek uživati u lepoj atmosferi koja je karakteristična za sam početak veze.
Osoba za koju ćete se vezati verovatno će biti otac vaše dece, pa zato nemojte da pogrešite – savetuje Triša Mekdermont iz onlajn agencije www.match.com.
OSLOBODITE SE DUHOVA
– Ako ne može da izbaci bivšu partnerku iz glave, znači da još nije spreman za ozbiljnu vezu. Vaš muškarac mora da živi u sadašnjosti, a ne u prošlosti.
Zato mu kažite da vam je žao, da ste svesni da je on povređen, ali da, ako želi da nastavi da izlazi s vama, mora da prestane da vas poredi s njom, pošto se razlikujete. Ljubavna veza koja počinje dok jedno od vas dvoje još uvek gaji snažna osećanja prema bivšem partneru nije stabilna.
Ona predstavlja „lekovitu“ prelaznu fazu, ali brzo poželite da krenete dalje. Mnogo je bolje da se prvo zalečite, pa tek onda stupite u novu vezu – savetuje Polin Reni-Pejton.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *