Jovana kraljica lapsusa

Voditeljki Jovani Janković smeta kada je nazivaju “kraljicom lapsusa”, ali to je neminovno imajući u vidu kakve greške pravi. Najnovija je ona kada je koncert pevača Mikija Jevremovića najavila za 2020. godinu.

– U živom programu se dešavaju greške. To i nije lapsus, ne mogu takve stvari da nazivam lapsusima. Jutarnji program Televizije “Pink” emituje se uživo i traje četiri sata, tako da se greške dešavaju – rekla je Jovana za “Blic”, uz negodovanje što se oko grešaka diže prašina.

Smak Sveta

Najzapaženiji lapsusi

– U februaru 2011. Jovana je prokomentarisala tekst o nezaposlenosti rečenicom: “U Srbiji ima 750.000 nezaposlenih, što je jedan grad veličine Loznice.” Loznica, inače, prema zvaničnim podacima iz 2002. godine, ima 86.413 stanovnika.

– Najavljujući otvaranje izložbe o pticama grabljivicama na kojoj će biti izloženi eksponati među kojima i „orao bradan“, brzo se ispravila i rekla “orao belotrepan”. Tačno ime ptice je – orao belorepan. Jovana je na to uz osmeh konstatovala: “Pa dobro, nema bele trepavice, nego beli rep.”

– Želeći da dočara gledaocima koliko su niske temperature, konstatovala je kako je “hladno u celoj Srbiji, a naročito napolju”.

– U januaru 2011. Jovana je pokušala da najavi sportski prilog. Počela je zbunjujućom najavom: “Prvog ovogodišnjeg grend slema, teniskog turnira u januaru”, a najavu je završila tako što je Srđan Predojević uskočio, objasnivši da je ipak reč o prilogu o rukometu.

(Blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *